Telefon: +90 542 302 80 96
E-Posta : infoepostaamosdanismanlik.com

İpek Ülkümen

#

Lisans eğitimini, tam burslu olarak okuduğu Üsküdar Üniversitesi Çocuk Gelişimi bölümünden 2017 yılında ve çift ana dal yaptığı Psikoloji bölümünden 2018 yılında yüksek onur derecesi ile mezun olarak tamamlamıştır. Lisans eğitimi sırasında Marmara Üniversitesi'nden Pedagojik Formasyon Eğitimi almıştır. Lisans eğitiminin ardından Işık Üniversitesi Klinik Psikoloji Çocuk ve Ergen Alt alanında yüksek lisans eğitimi almış; Dr. Öğretim Üyesi Z. Deniz Aktan danışmanlığında yürüttüğü "Geç Ergenlik Dönemindeki Bireylerin Ebeveyn Duygusal Erişilebilirliği ile Oyun Bağımlılığı Arasındaki İlişkide Duygu Düzenlemenin Aracı Rolü" konulu yüksek lisans tezi ile mezun olmuştur.


Yüksek lisans eğitimi sırasında Çocuk ve Ergenlerde Bilişsel Davranışçı Terapi (BDT) ve Theraplay Oyun Terapisi ağırlıklı eğitim görmüş, Işık Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık Merkezi bünyesinde süpervizyon kapsamında BDT ve oyun terapisi alanlarında klinik görüşmeler gerçekleştirmiştir. Aynı zamanda çocuk-ergen ruh sağlığını değerlendirmek için kullanılan ölçek ve testler ile ilgili uygulamalar yapmıştır.
Lisans ve yüksek lisans eğitim sürecinde, özel eğitim merkezi, anaokulu, hastane, rehabilitasyon ve araştırma merkezi ve özel klinikler olmak üzere birçok merkezde staj yaparak, çocuk, ergen ve aileleri ile görüşme fırsatı bulmuştur.


Yüksek lisans eğitiminin ardından ise Işık Üniversitesi Klinik Psikoloji Çocuk ve Ergen Alt Alanında Doktora Programına tam burslu olarak kabul almıştır. Şu an doktora yeterlilik sınavını geçerek, tez aşamasındadır ve doktor adayı olmaya hak kazanmıştır.

 

2022-2023 Bahar döneminde Maltepe Üniversitesi’nde Psikoloji bölümünde ders vermiştir. Şu an ise Işık Üniversitesi Psikoloji bölümünde yarı zamanlı ders vermekte ve Klinik Psikoloji biriminde araştırma asistanı olarak görev almaktadır.

 

Çocuk ve Ergenlerde Psikolojik Değerlendirme Kılavuzu – I kitabının “Anksiyete ve İlişkili Bozuklukların Psikolojik Değerlendirilmesi” adlı bölümün yazarıdır. Ulusal literatüre katkı sağlayan birçok araştırma makalesi bulunmaktadır. 2021 yılında Fransa Sosyal Bilimler kongresine katılarak online bildirim sunmuştur.


2020 yılından itibaren çeşitli merkezlerde çocuk, ergen ve ailelerle yüz yüze ve online olarak klinik çalışmalarını sürdürmektedir. Theraplay Oyun Terapisi, Grup Theraplay, Deneyimsel Oyun Terapisi, Bilişsel Davranışçı Terapi ve EMDR klinik çalışmalarında yararlandığı yaklaşımlardır. Kaygı bozuklukları (selektif mutizm, ayrılık kaygısı, sosyal fobi vb.), davranış problemleri, aile içi ilişkiler, bağlanma, dürtü kontrolü, obsesif kompulsif bozukluk, travmatik yaşantılar, kardeş kıskançlığı, boşanma, tuvalet sorunları, gelişim takibi ve ebeveyn danışmanlığı çalışma alanlarıdır.


Theraplay Oyun ve Aile Terapileri Derneği üyesidir. Dernek bünyesinde Ebeveyn Psikososyal Destek Projesi, Depremden Etkilenen Çocuklar için Theraplay Oyun Önerileri Kitapçığı gibi gönüllü projelerde görev almıştır.