Telefon: +90 542 302 80 96
E-Posta : infoepostaamosdanismanlik.com

Uygulanan Testler

WISC-4: WISC 4 zekâ testi, farklı kategorilerdeki 10 temel alt test ve 5 yedek testten oluşan, çocuk ve gençlerde zekâ ve sosyal becerileri ölçmeyi hedefleyen bir testtir. 10 temel alt test, uygulama sırasında tüm çocuklar tarafından çözülür. Ancak gerekli görüldüğünde, çocuğun özelliklerine ve yönelimine bağlı olarak, 5 yedek testten birkaçı da uygulanabilir. WISC 4; 6 yaş ile 16 yaş 11 ay aralığındaki çocukların bilişsel yeteneklerini ölçmek için kullanılabilir.

 

CAS (Cognitive Assesment System) CAS, dört alt testten oluşmakta olup bu alt testlerin her birinin de üçer alt testi bulunmaktadır. Testin toplamda 12 alt testten oluşması farklı alanlardaki becerileri ölçtüğünü ve kapsamlı olduğunu göstermektedir. CAS testi bireylerin; planlama, dikkat, eşzamanlı ve ardıl bilişsel işlemlerini değerlendirme amacıyla geliştirilmiştir. 

 

Bender Gestalt Görsel Motor Algılama Testi: Zekânın Görsel devinimsel motor algılamasında gerilik, regresyon, fonksiyon kaybı ve organik beyin hasarlarını saptamak amacıyla kullanılmaktadır.